Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Elindult az online tanfolyam!

A decemberi hírlevélben már megírtam, hogy készül az online írástechnikai tanfolyam, de olyan bonyolult volt a folyamat, hogy nem tudtam, mire számítsak.

Megkaptam a végső jóváhagyást!

Ha máris a tanfolyam érdekel, itt találod a leírást, egyből meg is tudod vásárolni, amúgy meg hadd meséljek róla egy keveset.

Nagyon régóta terveztem már

Korábban Skype-on tartottam tanfolyamokat egyszerre minimum 3, legfeljebb 6 résztvevővel. Egy foglalkozáson egy adott itppet beszéltünk meg, és a résztvevők feladatot kaptak, melyet ott és akkor megoldottak, mindenki elküldte az írását és megbeszéltük, hogyan alkalmazta a tanultakat, kinek mi tetszik benne, mit lehetne még javítani.

Ez a tanfolyamfajta azonban sok időt igényelt tőlem, mivel minden egyes alkalommal újra el kellett mondanom az alap tudnivalókat – illetv nektek sem volt ideális, mert adott időpontban kellett szabaddá tenni magatokat.

Egy idő után ezért elkezdtem kutakodni, milyen webináriumos platformok vannak a neten és melyiket lenne érdemes használni. Megnéztem, teszteltem párat (például a Gumroadot meg a Teachable-t), aztán végül az Udemyt választottam. Közben bizonyos tanfolyamaimat megtartottam élőben is, így egyre több visszajelzést kaptam, mi érdekel benneteket, hogyan mondjak el bizonyos dolgokat.

Az Udemyn próbavideót kérnek, hogy lássák, jó minőségű anyagot fogsz feltölteni hozzájuk, így ezt felvettem, megszerkesztettem és elküldtem – és lám, jóváhagyták! Készítettem aztán vázlatokat, majd augusztusban el is kezdtem a videófelvételeket.

Sokat vacakoltam a videózással

Többször is előfordult, hogy tíz percnyi beszéd után felálltam, hogy megnézzem a kamerát, rendesen rögzített-e, és kiderült, hogy valami miatt csak az első percet vette fel… Végül aztán többé-kevésbé felmondtam mindent, amit az első kurzus anyagául szántam, és haladtam tovább a feladataimmal.
Szeptember elején volt időm megnézni alaposan a felvételeket, és jól el is szomorodtam, mert volt olyan rész, amiről nem volt rendes videó, másokon én magam sem értettem, mit akartam mondani, szóval nagyjából kezdhettem elölről az egészet.
De a végén megvolt a nyersanyag!
Jöhetett a következő lépés: a vágás. Amihez kellett egy jó videószerkesztő szoftver, mert amit korábban használtam, azon nem tudtam elővarázsolni azt a funkciót, hogy szöveget írhassak a videóra. Képzelheted, a videóprogramok nézegetésévvel, próbálgatásával, az ismerősök nyaggatásával is eltöltöttem jó pár munkanapot, mire lecövekeltem végre egy nekem is megfelelő szoftvernél (amivel meg kellett küzdenem, hogy az 5 percnél hosszabb videókat is le tudjam róla tölteni, de ez is sikerült!)

Így néz ki a tanfolyam kezelőfelülete (Udemy)

A tanterv kialakítása

Meglátod majd, ha jelentkezel egy kurzusomra, hogy kifejezetten jóképű a felület, szuperül lehet strukturálni az egyes foglalkozásokat. A leckékhez külön dokumentumokat lehet felteltöni, adhatok nektek feladatot, lehet íratni tesztet is – ezt mind viszont ki kellett találnom és a szöveget is fel kellett töltenem, amivel megint eltöltöttem néhány napot.

Amikor pedig mindennel készen voltam, és már megnmyomtam volna a gombot, hogy kérem az elbírálást a platformtól, élesíthetem-e a tanfolyamot, jött az újabb meglepetés. Verifikálást is kérnek, azaz igazolnom kell a személyazonosságomat és egy újabb videót kell készítenem magamról… de ezen is túlestem, és várhattam a jóváhagyást… Ekkor már mahdnem karácsony volt, és az ígért 1 munknap helyett már 3 napja vártam a híreket, de semmi. Ekkor küldtem nektek a hírlevelet, hogy tudjátok róla, sínen van a tanfolyam, csak még menetrendem nincs.

Aztán megjött a végső jóváhagyás

Indulhatott a tesztelés. Két kedves ügyfelem vállalta, hogy végigmegy a tanfolyamon és hibalistát ír – ezzel is megvagyunk, így szeretném elétek tárni ezt az első foglalkozást.

Ezentúl szeretnék havonta, de legfeljebb kéthavonta újabb foglalkozással előállni, így figyeljétek a blogot, a hírlevelet!

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .