Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

KNW a kulisszák mögött

Érdekel, mivel foglalkozik a KNW csapata a dolgos hétköznapokon és hétvégéken? Mesélek neked egy kicsit, mi is történt velünk mostanában!

Kezdjük a Könyvhéttel, amikor Kákonyi Lucia dedikált az Írók Boltjában. A kiadója 50 kötettel készült, no, ez még azelőtt elfogyott, hogy a beszélgetés Luciával befejeződött volna. (A novelláskötetről itt olvashatsz többet!)

Amúgy az Írók Boltjában voltál már? Remek hangulatú kis hely, válogatott könyveket találsz, és a karzaton odafent leülhetsz olvasgatni. Az Oktogon mellett találod őket, nézz be, ha arra jársz. Az én könyveimet is megtalálod náluk.

Nádasi Krisz és Kákonyi Lucia a Könyvhéten

A péntek estét ünnepléssel töltöttük, Nagy Alex és felesége, Évi érkezett Budapestre, és egy remek hangulatú vacsora keretében beszéltük meg a múltat, jelent s jövőt. A Lelkek harcán Csepeli Veronika vezető szerkesztő is dolgozott, valamint Dudás Petra szerkesztő, és jómagam. Remek regény lett ez a kommunista rezsim Csehszlovákiájáról, egy sármos informatikusról, aki nem nyugszik bele a rendszer igazságtalanságaiba.

Ünnepi vacsora. A képen (balról jobbra: Nagy Alex, Nagy Évi, Csepeli Veronika, Nádasi Krisz)

Nagy Alexszel Petra másnap a Könyvhéten találkozott, hisz egy kiadónál jelent meg a könyvük.

Nagy Évi, Nagy Alex és Dudás Petra

Előadás a Könyvhéten

Szombaton késő délután a Nagyszínpadon léptem fel, a Szófa Új Hang rovatának szerkesztője kérdezett engem, majd Kukorelly Endrét az írásról. Beszéltem arról, hogy az írást épp úgy meg lehet tanulni, mint bármely más szakmát, valamint hogy az a jó, ha tudatosan alkalmazunk írói eszközöket a fogalmazás során. Elmondtam, hogy szerintem a főszereplőnek kell vezérelnie a történetet ahhoz, hogy az igazán jó legyen, és hogy érdemes folyóiratoknak küldeni anyagot.

Nádasi Krisz a Nagyszínpadon

Az előadásra jó nagy tömeg verődött össze, az ismerősökkel egy csoportképre is összeálltunk.

Írók a Könyvhéten!

 Munkás hétköznapok

A múlt hetet kéziratolvasással töltöttem, egy kemény témákat boncolgató, szerethető szerelmi történetet olvastam, illetve szerkesztettem egy fejezetet egy készülő angyalfantasyből. Mellesleg a nyaralásomat is szerveztem és fényképeket rendeltem, hogy kreatív fotóalbumot készítsek. Ez utóbbi neked azért fontos, mert az augusztusi kreatív műhelyre készülök elő. Az a célom, hogy lásd, mivel is várlak, és így nagyobb kedvet csináljak neked a részvételhez. jelen pillanatban már csak 15 szabad hely van, szóval siess a foglalással!

Izgalmas fotóalbumot készítünk majd ilyen gyönyörű papírok felhasználásával!

Majd jött a hétvége, a Könyvtitkok regényíró klubban a motívumokról beszéltünk és tanultunk, no meg egy keveset a szimbólumokról. Remek volt a téma és a hangulat is, ha te is csatlakoznál a csapathoz, itt vehetsz jegyet egy workshopra, és itt válthatsz bérletet. Júliusban szinopszist írunk, gyere!

Hegedűs Anikó mondja éppen a többieknek, ő milyen motívumot tud elképzelni a regényében

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről! Ha tanfolyam érdekel, kattints ide, ha pedig a kéziratodra szeretnél véleményt vagy szerkesztést kérni, ezen az oldalon találsz több infót.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .