Krisz Nadasi writes – Az írás a szenvedélyem. És az, hogy Te is legyél író!

Kreatív írás tanfolyam – KNW NOVEL SCHOOL

Talán már ismered az online kreatív írás tanfolyamomat, ahol attól függetlenül, hol tartasz éppen a történetedben, olyan tippeket kapsz, melyek azonnal hasznosíthatóak.

Arra adtam azonban a fejem, hogy offline, azaz személyesen is tartsak írótanfolyamot, mégpedig először regényírás tanfolyamot. Azaz egy olyan többnapos képzést tervezek, ami kifejezetten történetíróknak szól:

  • regényíróknak
  • novellistáknak
  • olyan szakkönyvíróknak, akik anekdotákat szeretnének belefogalmazni a szakmai könyvükbe.

Máris a kosaradba rakhatod:

Logikus tehát, hogy a hangsúly min lesz:

Dramaturgia és szereplők

Hogy mit jelent ez?

A dramaturgia a cselekményfűzés: hogyan kezdődik egy történet, mikor villantja fel a problémát, melyet a főhősnek meg kell oldania, milyen akadályokkal szembesül, és mit ér el a történet végére. Az írótanfolyamon kifejezetten foglalkozunk majd a történet elindításával, folytatásával és lezárásával – mert mindenkinek más szakasz okoz gondot, illetve bizony mindegyik fázis tartogat meglepetéseket!

A szereplőkről biztosan kell beszélni? Nos, ők a történeted mozgatói, úgyhogy igen, egy valamirevaló kreatív írás tanfolyamon bizony a szereplő van fókuszban. A főszereplő is fontos, meg a mellékszereplők.

Az írótanfolyamon megtanuljuk, hogyan alkossunk izgalmas szereplőket

Hogyan írj jó történetet?

Mitől lesz jó egy regény, egy novella, egy anekdota? Az alapköveken túl (ami a szereplő és a cselekmény) szükséged lesz fogalmazási készségre is. Éppen ezért a regényírás tanfolyamon foglalkozunk majd vele, hogyan készüljön el egy leírás, hogyan írd le, amikor a hőseid éppen cselekszenek, és hogyan írj párbeszédet!

Kitérünk az alapfogalmakra is. Mit nevezünk regénynek? Mi az, hogy novella? Milyen egy jó novella? Hogyan építsem be a storytellinget a szakkönyvembe? Milyen egy jó anekdota?

Találkozzunk októberben, a regényírás tanfolyamon!

A regényírás alapszabályai

Te tudatosan döntöd el, múlt vagy jelen időben írsz? És egyes szám első vagy harmadik személyben szeretsz írni? Mennyire bújsz bele a szereplő bőrébe? A háromnapos írótanfolyamon lesz idő arra, hogy megbeszéljük, mikor melyiket érdemes választani. Arról is beszélünk, érdemes-e több nézőpontot használni, és ha igen, hányat és milyen esetekben.

A regényíró tanfolyamon beszélgetünk a nézőpontról is

Gyakorlatok, feladatok

Az elmélet szép és jó, de három napon keresztül csak hallgatni, figyelni és jegyzetelni bizony fárasztó. Ezen kívül én abban hiszek, hogy az íráskészségünket úgy lehet a legjobban csiszolni, ha gyakorlunk, és a szövegre visszajelzést kapunk. Ezért aztán a kreatív írás tanfolyam mind a három napján lesz egy-egy gyakorlati rész, amikor az anyaghoz illeszkedő, azt feldolgozó feladatot kapsz, ott helyben megoldod, megírod, és fel is olvasod előttünk, mi pedig visszajelzést adunk rá.

A kreatív írás tanfolyam praktikus részletei

A regényíró tanfolyam három napon át tart: pénteken, szombaton és vasárnap találkozunk. Tízkor kezdünk, hogy ne kelljen korán kelned, és este hatig – vasárnap négyig – tanulunk, dolgozunk.

Pszt! Tudtad, hogy KNW NOVEL SCHOOL 3 napig tart?

A regényíró tanfolyam helyszíne az új KNW iroda, Budapesten, a XI. kerületben, közel a Kelenföld pályaudvarhoz, metrómegálló mellett. Vidékieket is várunk, kedvezményes szálláslehetőséggel készülünk nektek!

A következő tanfolyam időpontja: 2019. október 18-20. (péntektől vasárnapig).

Sok meglepetéssel, kedves aprósággal várunk. Ha kérdésed van, írj és válaszolunk!

Leave this field blank

Ha még nem iratkoztál fel a hírlevelemre, kattints ide, hogy megkaphasd a legfrissebb híreket, értesülj az új blogcikkekről!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .